HAR PLAGGET DITT BLIR SKITTENT ELLER TRENGER EN VASK? LES HER FOR TIPS OM HVORDAN HOLDE DET FRESHT OG FINT I LAAANG TID!

Hvordan vaske klærne fra Russemerch – Ta vare på ditt unike design!
 
Dette er spesielt viktig ettersom disse plaggene har unike design og farger som du vil bevare i best mulig stand. Russemerch.no er kjent for sitt norske design og kvalitetsprodukter, og vi ønsker selvfølgelig at de skal vare lenge!
 
 
30 ER DET NYE 40
Vi kan spare miljøet ved å vaske sjeldnere, men det aller viktigste vi kan gjøre er å vaske på lavere temperaturer. Husk at temperaturen i vaskeanvisningen er max temperatur som plagget tåler. Pass på å ikke bruke for mye vaskemiddel, dette kan få både klærne og maskinen din til å lukte vondt. Unngå skyllemiddel, dette kan inneholde stoffer som har en negativ innvirkning på miljøet.

FORSVUNNET HETTESNOR
Dytt den synlige enden inn i papirsugerøret, stift den fast, og skyv deretter sugerøret hele veien rundt. Fjern stiften og sugerøret og knyt en knute der du vil at snoren skal stoppe.

TREG GLIDELÅS
Gni stearinlys eller et såpestykke mot glidelåsen så glir den fint igjen.

ENKEL FLEKKFJERNING
FETT
Press potetmel på flekken og la det virke over natten, børst av melet. Bland oppvaskmiddel og vann på en klut og gni det på flekken, skyll og tørk.

BLOD
Skyll i kaldt vann, eller bløtlegg i kaldt vann tilsatt bordsalt. Hell ren eddik på flekken, la det trekke inn i 5-10 minutter, press godt med en våt klut, skyll.

KAFFE
Sug opp flekken med klut eller papir, ikke gni, Hell hvitvinseddik på flekken. Skyll med kaldt vann. Vask plagget i vaskemaskinen på et kaldt program. Heng til tørk. Ved behov gjentar du det hele.

RØDVIN
Hell på hvitvin og tørk forsiktig av med kjøkkenpapir. Strø på salt eller press potetmel direkte på flekken.

SJOKOLADE
Prøv med sitronsaft eller melk og skyll av i kaldt vann.

TYGGEGUMMI
Legg plagget i fryseren og la det bli stivt. Ta ut plagget og bryt av tyggegummien, får du ikke bort alt prøv med litt eddik.

STEARIN
Legg plagget i fryseren og la det bli stivt. Ta ut plagget og bryt av stearinen. Legg tørkepapir eller kaffefilter på begge sider av flekken og stryk med strykejern over flekken. Stearinen vil da bli absorbert av papiret.

LEPPESTIFT
Bløtlegg i vann før behandling, gni inn flekken med oppvaskmiddel, skyll.

SMINKE
Bland oppvaskmiddel og litt vann på en klut og gni det på flekken. Skyll og tørk.